Eksportfinans i toppmøte om finansiering av oljeeventyret i Brasil

22.02.2011

Norge og norsk næringsliv har betydelige interesser i Brasil, en økonomi som om få år antas å være verdens femte største. Store oljefunn utenfor kysten kombinert med norske virksomheters mangeårige erfaring og kunnskap på egen sokkel vil forsterke disse båndene. Eksportfinans spiller en viktig rolle i finansieringen av disse selskapene.

Regjeringen er i ferd med å utarbeide en egen Brasil-strategi, og i forrige uke besøkte nærings- og handelsminister Trond Giske landet. Med seg hadde han en rekordstor delegasjon på 130 personer, herunder representanter for de tre mest sentrale aktørene i finansieringen av det norsk-brasilianske samarbeidet. Blant dem var Eksportfinans ved utlånsdirektør Olav E. Rygg.

Målet til delegasjonen var å styrke næringslivsforbindelsene mellom Brasil og Norge, og sammen med statsråden var Rygg på torsdag i Rio de Janeiro for å møte den brasilianske utviklingsbanken (BNDES), representert ved visepresident Armando Mariante samt Sergio Foldes og Paulo Roberto Araújo. Banken har siden 1952 har spilt en grunnleggende rolle i utbygging av industri og infrastruktur i Latin-Amerikas største og mest folkerike land.

Tema for møtet var finansieringssamarbeid mellom Brasil og Norge i prosjekter av felles interesse for landene. Giske og Rygg representerte de norske interessene sammen med konserndirektør Leif Teksum fra DnB NOR og administrerende direktør Wenche Nistad fra Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK).

GIEK er en viktig forretningspartner for Eksportfinans, og som en del av samtalene mellom partene signerte Nistad på fredag et memorandum of understanding (MOU) med BNDES MOU-et fokuserer spesielt på prosjekter med norsk og brasiliansk innhold knyttet til olje- og energinæringen, og kan være en viktig døråpner for norske leverandører.

 

 • EKSPORTFINANS ASA

  Tel: +47 22 01 22 01

  Org.no: 816 521 432
  LEI: HKDM6R5I7TEN7ODGZB21

 • BESØKSADRESSE

  Dronning Mauds gate 15
  0250 Oslo, Norge

  Vis i kart