Generalforsamling 2020

11.02.2020 - Børsmelding

Generalforsamlingen i Eksportfinans fant sted den 5. mars 2020.

Eksportfinans’ ordinære generalforsamling for 2020 fant sted torsdag 5. mars 2020. Alle saker på møtet ble vedtatt, herunder godkjennelse av årsregnskapet for 2019, inkludert styrets forslag om at det utbetales NOK 106 millioner i utbytte til aksjonærene for regnskapsåret 2019. Årsrapporten er tilgjengelig på selskapets nettsider (www.eksportfinans.no).

Generalforsamlingen foretok valg av styre, der alle styremedlemmer ble gjenvalgt med unntak av Marianne Bergmann Røren som hadde frasagt seg gjenvalg.  Line Hødal Torgersen fra Danske Bank ble valgt som nytt styremedlem. Hun er chief operating officer og head of risk i enheten Corporate & Institutions i Danske Bank i Norge siden 2019, og har tidligere hatt ulike stillinger innen COO området i Danske Bank siden 2014. Line Hødal Torgersen har en bachelorgrad i økonomi fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har i tillegg studert ett år ved Cass Business School i London. En fullstendig oversikt over styret finnes på selskapets nettsider.

Eksportfinans’ regnskapsrapporter og annen informasjon er tilgjengelig på www.eksportfinans.no

Fakta om Eksportfinans ASA

Eksportfinans forvalter en solid portefølje med utlån til norsk eksportnæring og utenlandske kjøpere av norske kapitalvarer. Selskapet har ikke gitt nye lån siden myndighetene etablerte et helstatlig selskap med ansvar for nye statsstøttede eksportlån i 2012. Lånene er garantert av GIEK (Garantiinstituttet for eksportkreditt) og/eller banker. Selskapet forvalter også en betydelig portefølje med internasjonale verdipapirer. Virksomheten er finansiert gjennom obligasjoner utstedt i de internasjonale kapitalmarkedene. Eksportfinans ble etablert i 1962 og eies av banker som opererer i Norge og staten ved Nærings- og fiskeridepartementet. For mer informasjon om Eksportfinans, se www.eksportfinans.no

 

 

 • EKSPORTFINANS ASA

  Tel: +47 22 01 22 01

  Org.no: 816 521 432
  LEI: HKDM6R5I7TEN7ODGZB21

 • BESØKSADRESSE

  Dronning Mauds gate 15, inng. Arbins gate
  0250 Oslo, Norge

  Vis i kart